The Bothy

Location: 

East Cambridgeshire

Site Area: 

52sqm

Project Stage:

Completed

Sector:

Personal Projects

Expertise:

Architecture, Landscaping, Garden

Project Information:

This outdoor seating area has been designed with sensitivity to its listed building context, whilst providing modern outdoor living amenities. The outdoor kitchen is sheltered by a solid oak frame structure. Quality craftsmanship is evident throughout, from the traditional timber joinery of the king post trusses to the exposed copper pipework for the outdoor shower. The design has not been spared of modern luxuries with a built in gas BBQ, drinks fridge and log burner. The gabion walls offer a contemporary touch to the otherwise traditional construction materials. Overall, the new addition to the garden offers the client a luxurious area for the family to spend more time outside all year round and an excellent area to host and entertain guests.