Saxon Close

Location: 

Exning

Site Area: 

937 sqm

Project Stage:

Completed

Sector:

Self Build

Expertise:

Architecture, Visualisations

Project Information:

Situated in the village of Exning, Saxon Close is a 4-bedroom dwelling that utilises varying scales and forms of buildings in the area to reduce impact, together with having sloped roof shapes to give the dwelling more definition in terms of playing with the levels on site.

Internal layouts have been carefully designed to maximise usability of space. THE design provides living areas to the south of the building and sleeping areas to the north. Its facades respects the natural sight lines of the rear outlooks of the existing properties along Saxon Close, minimising its outlook in this direction avoids any potential overlooking from Windmill Hill to the proposed dwelling. This allows the home to be lifetime compliant.

Zinc has been utilized as a sustainable roofing system provides potential ecological habitat, making this unit of high value to its proposed site location. This high standard of detail and good quality materials is contemporary in design and highly sustainable.

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2